Supercopilaria

Cautatorii de comori

Din seria TV-free, tablet-free: Vanatoarea de monede

La prima vedere, pare ca nimic nu poate rivaliza in atractivitate cu dinamismul, culorile, efectele vizuale speciale si provocarile jocurilor electronice. La o privire mai atenta, devine clar ca exista activitati pentru care copiii ar lasa orice, chiar si cel mai captivant joc pe tableta: jocul cu parintii, timpul petrecut cu in familie,  atentia pe care o primesc atunci cand cei mari se distreaza cu pofta impreuna cu ei.

Pentru astfel de momente, avem ideea perfecta: un joc care imbina atentia, factorul educativ, actiunea, spontaneitatea, suspansul si recompensa. O combinatie complexa, la care se adauga timpul de calitate petrecut impreuna, adevarata terapie pentru echilibru, in viata celui mic.

Totul incepe de la traditionala pusculita. Figurina din ceramica sau tabla, care reprezinta, de cele mai multe ori, primul pas catre o educatie financiara sanatoasa a celui mic. Iar pentru o aprovizionare originala a pusculitei, propune copilului jocul “Vanatoarea de monede”.

Mai intai, ascunde in diverse locuri din casa cate o moneda (sau bancnota). Pentru a da o mana de ajutor cautatorului, in lipsa unor indicii de tipul “cald”, “rece”, pune etichete sau biletele in diverse locuri, la vedere, prin care ii directionezi catre ascunzatorile monedelor. De exemplu, daca ai pus moneda in caietul lui de matematica, poti lipi pe frigider un post it cu “Materia mea preferata”. Daca ai gasit o soseta ratacita langa pat, poti pune moneda in interiorul ei, iar pe usa un post it cu “De maine promit sa te pun la locul tau”. Cu siguranta vei mai gasi locuri despre care poti crea mesaje cu talc pentru cel mic: sub paharul cu pasta si periuta de dinti, in ghiveciul cu flori, in cosul cu fructe, in carnetul de note.

Activeaza super puterea cautatorilor de comori!

Cu niste mesaje amuzante, timpul va trece in cel mai placut mod. Fiecare noua moneda descoperita ii va reaminti copilului un obicei sanatos si ii va umple, in acelasi timp, pusculita. Probabil ca pana acum ai incercat si varianta: “Iti dau 1 leu daca iti faci patul”. Acum e momentul pentru o transformare: scrie pe un post it: “ De maine, ma trezesc cu 5 minute mai devreme sa te aranjez frumos” si pune una dintre monede sub patura cu care se inveleste. S-ar putea sa aiba efect mai puternic decat conditionarea.

SuperCopilaria