Supercopilaria

Cele mai dragi amintiri din copilărie

Top 10 - Cele mai dragi amintiri din copilărie

Ce experiențe din copilărie îți aduc instantaneu zâmbetul pe buze? Ce amintiri îți vin în minte când privești fotografii mai vechi de familie? Și ce momente din prezent, ce seri, ce dialoguri, ce jocuri împreună crezi că vor rămâne întipărite în mintea copilului tău?

În urma unui studiu recent realizat în SUA, s-a realizat un top al celor mai prețioase amintiri din copilarie păstrate de adulți,. Surpriza a fost faptul că memoria reține, în primul rând, bucurii mărunte, de zi cu zi, gesturi de tandrețe repetate, apropierea și căldura. Mai puțin cadourile spectaculoase de sărbători și mai degrabă momentul în care agățau în bradul de Crăciun beculețe. Iată topul celor mai dragi 10 amintiri ale copilăriei în viziunea unor adulți:

  1. Momentul în care mama venea noaptea să mă învelească, să îmi cânte sau să îmi povestească despre ea când era mică
  2. Îmbrățișările mamei, momentele când mă suiam în cârca tatei
  3. Orele în care mă jucam cu frații și surorile mele, iar mama era în apropiere
  4. Când încerca să mă convingă să mănânc sănătos
  5. Discuțiile în jurul mesei despre weekend și timp liber
  6. Vorbitul în șoaptă cu părinții despre orice, seara târziu
  7. Când mă lăsau să ies afară și îmi spuneau la ce să am grijă
  8. Un film văzut împreună
  9. Când îmi făcea morală după ce făceam o prostie
  10. Mesajele pe care mi le punea în pachetul pentru școală

Activează super puterea timpului petrecut în familie!

Intensitatea amintirilor din copilărie este direct proporțională cu apropierea și căldura resimțite de cei mici. Pentru părinții de azi, acest lucru înseamnă că acum e un moment perfect să-și facă o promisiune de suflet: oricât ar fi de prinși în termene, proiecte și dosare, oricâte priorități profesionale ar umple zilele și serile lor, oricât stres, oricîte griji le-ar consuma energia, să nu lase nicio zi să treacă fără să creeze copiilor lor amintiri frumoase și durabile pentru mai tîrziu. Din gesturi simple, dar pline de tandrețe și căldură.

SuperCopilaria