Supercopilaria

Inspiraţie pentru pacheţelul de la şcoală

Pauzele sunt scurte şi copiii au chef, mai degrabă, de zbenguială pe coridoare, decât de mâncare. Şi totuşi, petrec câteva ore bune la şcoală, au nevoie de atenţie, de concentrare, de energie şi randament, deci gustarea trebuie să fie suficient de tentantă încât să nu uite de ea în ghiozdan şi să o mănânce cu plăcere.

Aşadar, cum îi tentăm? Cum îi îndepărtăm de snack-urile din făină albă, atât de dăunătoare sănătăţii, dar care, puse zi de zi în ghiozdan, pot crea obişnuinţa consumului? Cum le educăm obiceiurile alimentare prin gustarea de la şcoală? În primul rând, prin implicare. Alegeţi împreună cutia pentru pachet. Apoi stabiliţi, tot împreună, ce va conţine fiecare compartiment al cutiei.

Vor fi încântaţi să descopere că gustarea nu e doar un sandvici sau un croissant, ci o diversitate de gusturi. E un mod ideal de a-i face, de exemplu, să iubească legumele crude. Morcovii tăiaţi pai şi stropiţi cu puţină lămâie sunt irezistibili la orice vârstă.

În loc de sandvici, poţi rula într-o jumătate de pită subţire câteva feliuţe de brânză, roşii şi frunze de salată. Dacă îşi prepară singur această “shaorma”, cu siguranţă o va savura cu plăcere la şcoală.

Oricând faci o prăjitură în casă, plăcintă cu mere sau cornuleţe, păstrează şi pentru pacheţelul de a doua zi al copilului.

Dacă aţi decis să puneţi în cutie şi felii de fructe (stropite cu puţină lămâie ca să nu oxideze), nu uita să îi pui în ghiozdan o furculiţă de plastic. În cazul în care uită să se spele pe mâini înainte să mănânce, te asiguri că microbii culeşi de pe bănci nu se duc pe felia lui de măr.

 

Activează SuperPuterea pacheţelului pentru şcoală!

 

Pachetul de şcoală e mai mult decât o simplă gustare. Este un ritual alimentar zilnic, aparent puţin important, dar prin care copiii pot fi foarte bine educaţi despre importanţa unei alimentaţii echilibrate. Discută cu cel mic despre alegerile pe care le faceţi,  căutaţi împreună informaţii despre vitamine şi nutrienţi, formează-i de mic interesul pentru un stil de viaţă sănătos şi, cel mai important, convinge-l prin exemplul tău, personal.

SuperCopilaria